Luokka X keksi lintsata torstaina kaksi viimeistä tuntia: äidinkielentunnit. Olin syvästi loukkaantunut ja soitin jokaiselle kotiin ilmoittaakseni, että nuo tunnit ovat sitten edessä perjantaina päivän päätteeksi, klo 13-15.

Suurin osa vanhemmista kuittasi ilmoitukseni nopeasti ja iloisesti: "Kiitos! Oikein kiva kun ilmoittelet." Osa vähän kyseli tilanteesta ja lupasi jutella jälkikasvun kanssa. Jokunen suhtautui hyvin vakavasti - liiankin, sillä tyypillisestä teinikepposestahan tässä vain oli kyse.

Missä sitten lie vika, mutta tuntien pitäminen oli yhtä tuskaa. Luokka vinkui ja vikuroi, muutama tyttö oli erityisen röyhkeäkäytöksinen. Suutuin vähän, mutta lähinnä olin ärtynyt ja väsynyt. Yritin selittää, että oma oksaansa sahaavat.

Paras oli silti tämä: eräs lapsi sai äidiltään 20 euroa, kun oli suostunut tulemaan tunnille. Kaikesta huolimatta (sillä kaikkeahan tähän juttuun ei mahdu) en voi käsittää moista. Kollegat eivät olleet hämmästyneitä. Yksi kertoi heti, että hänen lapsensa harrastuskaverit saavat uuden lelun jokaisen harrastuskerran jälkeen - jos ovat kiltisti. Eipä ole tullut minulle mieleen. Jos lapseni eivät ole harrastuksessa kiltisti, harrastus loppuu siihen.

Ylipäätään tässä loppuu meikäläiseltä ihan kaikki, mutta onneksi alkaa loma. Yritän selvitä. Hyviä kelejä meille kaikille.